Hur Honolulu marathon kom att bli Växjö marathon.

Igår pratade jag med min kära mamma om det här med Honoluluresan. Det är inte bara en resa. Det är mitt livs resa. Som jag skulle göra tillsammans med T. Han skulle stå vid mållinjen och lyfta upp mig på raka armar och gratta mig till mitt livs första marathon. I paradiset.
När det har ösregnat och jag inte alls har velat gå ut och springa intervaller har tanken av att korsa mållinjen varit det som drivit mig ut ändå.

Men nu är det som det är.
1. Det skulle bli så att jag själv sprang över mållinjen och ingen skulle gratta mig.
2. Jag skulle få uppleva de andra pitstopen på resan (Los Angeles, Maui och San Fransisco) ensam.
3. Jag har sagt upp mig och är från och med 1a juli beroende av sparpengar.

Jag försökte argumentera mot mamma (någon mer än jag som märkt hur svårt det är? VAD är det med mammor?) men kom snart på att hon hade alldeles rätt i att resan finns kvar, och den är värd att upplevas på det sätt det var tänkt, tillsammans med någon.
Hon föreslog att jag skulle åka någonstans och springa en annan mara, dit kompisar kunde följa med och heja, t.ex Berlin Marathon. Men jag var av den otroligt bestämda åsikten att ersättningsmaran liksom inte får gå att mäta mot Honolulu, då kommer jag bara jämföra allt i detaljnivå. Pubertalt med händerna mentalt korsade över bröstet muttrade jag surt att ”då tänker jag fan springa Krylbo Marathon…. eller Växjö Marathon! Det är inte ens en vändbana, det är en 8 varvsbana!”

And so be it. Så långt man kan komma från Honolulu. Växjö Marathon, 15e oktober 2011. Mitt livs första mara.

Min tränare Andreas håller just nu på att skriva om mitt träningsprogram, det blir plattan i mattan om jag ska hinna komma i form tills dess, 8 veckor går förlorade då Växjö marathon ligger i oktober.
Men jag är game. Let’s do this!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

9 Responses to Hur Honolulu marathon kom att bli Växjö marathon.

 1. Camilla says:

  Let´s do this!

 2. Jag hoppas att du någon gång får besöka Honolulu och Waikiki Beach, det är underbart. Jag var där julen1983. 😀

 3. ida larsson says:

  Jag hejjar på dej även när du springer i Växjö!!!
  bamsekramar till dig fina fina fine!

 4. Michaela says:

  Jag tror att du gör helt rätt i att vänta med Honululu, det loppet kommer att finnas kvar. Den resan är värd att göra med någon speciell och den personen dyker upp när du minst anar det :).

  Lycka till i Växjö, ska hålla tummarna för dig! Själv springer jag min första halvmara i Sthlm i september.

  Kram

 5. Ingmarie says:

  Tycker det verkar vara ett klokt beslut!
  Ochprecis som Michaela skriver; Honolulu finns kvar. Väntandes på dig! Kör hårt! 🙂

 6. malin says:

  men fine, du kan ju välja Båstad marathon som går nästa helg. De fösta 8 km börjar uppför Italienska vägen 🙂 en liten utmaning….. de har både pastakväll dagen innan, frukost på morgonen och grillfest på kvällen. Per ska springa samt göra triathlon dagen efter i Halmstad. Puss och kram

 7. Johanna says:

  Har hittat hit och vill säga tack för inspiration! Jag kommer fortsätta heja på dig, vart du än springer! Lycka till!

 8. Johanna says:

  Puss

 9. Anna says:

  Det kommer gå kanon, ta Honolulu lite längre fram! Men åtta-varvsbana, jag är sjukt imponerad av ditt pannben!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *