CrossFit Göta

Ni vet när det kittlar lite i nyfikenhetstarmen, men man gör aldrig något åt det? Jag visste inget om CrossFit. Att jag så gärna ville testa var det enda jag hade klart för mig. Jag hade aningar om vad man gjorde på ett pass, men jag visste ingenting säkert. Tills i lördags, då jag tog vagnen till CrossFit Göta för ett av deras prova på pass. Ett pass tog det. Sen var jag helt fast. My style of workout.

För er som sitter där med den kittlande känslan i tarmen precis som jag hade men som inte vet vad CrossFit är citerar jag hämed det som kommer bli min klubb:

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet!
Vilket betyder ungefär att man tränar de huvudsakliga basövningarna i gymmet som är marklyft, knäböj, press, bänk, frivändningar m.m. Du kommer även att träna på gymnastikens grunder som är pull-ups, dips, armhävningar, sit-ups, stå på händer m.m. Sen kombineras detta med olika konditionsaktiviteter som att springa, ro, cykla eller hoppa hopprep. Allt läggs ihop till en härlig hård mix för att du ska uppnår en all round fysik. Du blir bra på det mesta, du orkar springa fort, du blir stark och du orkar lyfta och stabilisera din kropp i massor av övningar.

Låter bra, eller hur?

Lördagens WOD (Workout of the day) innebar 400 meter löpning, 15 kettleswings, 15 pullups, 15 boxhopp, 15 pushups. Allt detta skulle upprepas 3 varv.
Efter att ha pustat ut en stund blev det Tabataträning. Denna typ av träning går ut på att utföra så många repetitioner av en övning som möjligt under en viss tid. Sen.. ja, sen hade inte jag mer att ge, och lyckligtvis var passet slut då. Och då skulle vi fotograferas!

Nästa vecka ska jag börja köra On-ramp, som är introduktion till CrossFit genom föreläsningar, instruktion av de grundläggande rörelserna och naturligtvis träning (WOD)! Om jag är peppad? Mer än någonsin!

This entry was posted in Annan träning. Bookmark the permalink.

One Response to CrossFit Göta

  1. Lena says:

    Jg vill också!! Men i den här hålan finns ju inget crossfit ställe. Man kanske borde styra upp det 😉 För tomma lokaler, det finns det!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *